Resurse recomandate

Cercetarea celor mai bune resurse de invatare si diseminarea tuturor informatiilor obtinute cu specialistii interesati de imbunatatirea performantei organizationale reprezinta valori cheie ale activitatii noastre.

Descoperiti o colectie vasta de resurse, selectate special pentru dezvoltarea dumneavoastra profesionala!

The theory and practice of performance measurement

Pietro Micheli, Luca Mari
Management Accounting Research


The use of performance measurement systems in the public sector: Effects on performance

Roland F. Speklé, Frank H.M. Verbeeten
Management Accounting Research


Performance measurement and management for maintenance: a literature review

Aditya Parida, Uday Kumar, Diego Galar, Christer Stenström
Journal of Quality in Maintenance Engineering


Behavioral-Economic Nudges and Performance Measurement Models

Mary A. Malina, Frank H. Selto
Journal of Management Accounting Research


Precision, the Measure of All Things [Precizia, Masura Tuturor Lucrurilor]

Profesorul Marcus du Sautoy ne ofera un tur prin lumea masurarii performantei, de la trasnete la caldura si electricitate. In aceasta calatorie, publicului ii este introdusa notiunea de masurare de catre unul dintre cei mai respectati matematicieni ai zilelor noastre.

The Joy of Statistics [Bucuria Statisticii]

Hans Rosling despica realitatea pana la ultimul sir de date, care ne descifreaza trecutul, prezentul si viitorul. Toate acestea, intr-o calatorie captivanta care exploreaza statistica si bucuria asociata cu descoperirile acesteia.

The Age of Big Data [Era Big Data]

Acest documentar, din seria Horizon a BBC-ului, prezinta modul in care Big Data si inovatiile analitice sunt utilizate in domenii care nu impart multe trasaturi: departamentele de politie, cercetarea medicala si firme de marketing.

Vedeti mai mult
Tucker: The Man and His Dream [Tucker: omul si visul sau]

Povestea de viata a lui Preston Tucker care, in urma celui de-al Doilea Razboi Mondial, a incercat sa produca si sa vanda masina Tucker Sedan. Planul sau a provocat un val de conflicte intre marii producatori auto ai acelor vremuri.

Remember the Titans [Amintiti-va Titanii]

Povestea adevarata a celor petrecute in primul an de studiu dintr-un colegiu non-segregat, din Washington DC, cand un antrenor Afro-American este delegat ca antrenor al echipei de fotbal studentesti. In cele din urma, acesta nu doar faureste o echipa extrem de performanta, ci si una care reuseste sa depaseasca diferentele rasiale.

Boiler Room [Varful Piramidei]

Un tanar care a renuntat la facultate primeste sansa de a lucra drept agent de bursa pentru o firma de investitii dintr-o zona suburbana, lucru care il duce pe culmile succesului foarte repede, insa slujba s-ar putea sa nu fie cea mai cinstita din lume.

Vedeti mai mult