abordarea noastra

The KPI Institute a realizat, pe parcursul celor mai mult de 10 ani de activitate, numeroase studii si proiecte de cercetare in domeniul masurarii performantei si a dezvoltat nu doar cea mai complexa baza de date de KPIs – smartKPIs.com – ci si un framework propriu de lucru cu Indicatorii Cheie de Performanta.

Prin crearea de instrumente, procese si tehnici, care impreuna formeaza cadrul perfect de implementare a unui sistem de masurare a performantei, dorim sa ajutam specialistii sa ia cele mai bune decizii pentru organizatiile lor, in mod informat.

Cercetare


Bune practici

Facilitare


Prin instrumente,
procese si tehnici

Dezvoltare


A resursei umane

CONSULTANTA IN DOMENIUL KPIs

Un serviciu de consultanta prin care profesionistii in domeniu pot cere opiniile expertilor nostri privind Indicatorii Cheie de Performanta pe care ii utilizeaza in cadrul organizatiei, pentru a-si rafina procesul de masurare a performantei.

Beneficii principale
 • Identificati punctele slabe ale procesului dumneavoastra de masurare a performantei si metode de solutionare ale acestora;
 • Obtineti feedback asupra celor mai potriviti KPIs pentru procesul dumneavoastra de masurare a performantei;
 • Imbunatatiti performanta afacerii prin a va concentra asupra punctelor importante.

Acest serviciu de consultanta se poate desfasura si in afara sediului dumneavoastra, trimitandu-ne lista de KPIs care va fi analizata de catre echipa noastra de experti.

Contactati-ne

FACILITAREA PROCESULUI DE SELECTIE A KPIs

The KPI Institute ofera asistenta de care au nevoie specialistii pentru a detecta ce anume genereaza valoare pentru organizatia lor si care sunt indicatorii relevanti pentru a masura obiective sau procese strategice. Oferim consultanta prin intermediul unor workshop-uri specializate, in care toate partile implicate participa la dezvoltarea sistemului de masurare a performantei prin KPIs.

Beneficii principale
 • Identificati cei mai relevanti indicatori pentru afacerea dumneavoastra;
 • Responsabilitzati toate partile interesate, implicandu-le in procesul de selectie a KPIs si educandu-le asupra utilitatii acestora;
 • Imbunatatiti performanta afacerii dumneavoastra prin a va concentra asupra punctelor importante.

Workshop-urile de selectie a indicatorilor se desfasoara fie la sediul firmei dumneavoastra, fie intr-o locatie unde participantii pot lucra impreuna si pot fi ghidati de catre expertii nostri.

Contactati-ne

ASISTENTA IN DOCUMENTAREA INDICATORILOR

Organizatia dumneavoastra poate dezvolta o arhiva interna de KPIs, prin documentarea tuturor indicatorilor monitorizati. Formularul de documentare propus de noi a fost dezvoltat in urma analizarii unei mari varietati de exemple din practica si integrarii celor mai bune practici in 24 de campuri, care cuprind informatii ca: definitia si formula de calcul a indicatorului, obiective asociate acestuia, precum si referinte si alte informatii aditionale.

Beneficii principale
 • Creati-va o arhiva interna de KPIs, care vor fi documentati si pregatiti de activare, ca o solutie fiabila si economica;
 • Beneficiati de cercetari de inalta calitate pentru KPIs dumneavoastra, avand posibilitatea de a realoca timpul si resursele astfel investite in acest proces, acolo unde este nevoie in cadrul companiei;
 • Asigurati-va ca procesul de masurare a performantei este coerent si consecvent, printr-o masurare standardizata a indicatorilor selectati.

Acest serviciu poate fi accesat si trimitandu-ne lista de KPIs, care vor fi analizati de catre echipa noastra de experti.

Contactati-ne

MODELUL DE MATURITATE AL MASURARII PERFORMANTEI

Modelul de maturitate al masurarii performantei este un instrument de mare valoare, sub forma unui chestionar, utilizat pentru a aduna informatii asupra statutului actual al capabilitatii de masurare a performantei din cadrul organizatiei. Chestionarul masoara gradul de utilizare al KPIs, alinierea lor cu strategia organizationala, procesul de documentare al indicatorilor, abilitatea de a stabili obiective eficace si a colecta rezultate, dar si modul in care sunt afisate datele.

Beneficii principale
 • Optimizati-va sistemul de masurare a performantei si treceti la o noua etapa de maturitate a sistemului;
 • Identificati cele mai bune practici pentru a le inlocui pe cele existente;
 • Justificati investitiile in imbunatatirea procesului.

Modelul de maturitate al masurarii performantei poate fi accesat online, completand chestionarul pus la dispozitie de The KPI Institute.

Contactati-ne

Auditul masurarii performantei

Auditul masurarii performantei este un serviciu de consultanta integrat si complex, menit sa va ofere o evaluare obiectiva a capabilitatii de masurare a performantei din cadrul organizatiei. Auditul ofera informatii despre procesele din cadrul firmei, instrumentele si politicile existente, comparandu-le cu cele mai bune practici din domeniul masurarii performantei. Este bazat pe trei instrumente: Modelul de maturitate al masurarii performantei, Analiza interna a documentelor si Interviuri cu persoanele-cheie, implicate in proces.

Beneficii principale
 • Intelegeti pasii necesari de urmat pentru a imbunatati capabilitatea de masurare a performantei;
 • Obtineti feedback direct din partea expertilor nostri asupra principalelor instrumente utilizate;
 • Justificati investitiile privind imbunatatirea sistemului de masurare a performantei existent.

De regula, pentru desfasurarea serviciului de audit nu sunt necesare vizite la sediul dumneavoastra. Totusi, in anumite cazuri, pentru activitati mai complexe, ar fi nevoie ca expertii nostri sa se deplaseze la sediul companiei pentru a intelege mai bine dinamica organizatiei.

Contactati-ne

Implementarea arhitecturii de management al performantei

Acest serviciu de consultanta este un proiect complex, menit sa va imbunatateasca arhitectura de masurare a performantei, pentru a aduce un plus de valoare organizatiei. Proiectul se concentreaza pe dezvoltarea sau revizuirea unor instrumente cheie, precum harti strategice, scorecard-uri, dashboard-uri si utilizarea KPIs in cadrul intreprinderii. Pasii principali sunt: analiza interna a documentelor, sesiuni de training, precum si facilitarea unor workshop-uri.

Beneficii principale
 • Sustineti sinergia organizationala, prin dezvoltarea unei arhitecturi integrate de management al performantei;
 • Imbunatatiti-va rezultele afacerii printr-o mai buna aliniere a eforturilor, o mai mare claritate si fiabilitate a datelor, care va vor sustine si intari procesul de luare a deciziilor;
 • Dezvoltati o cultura a performantei in cadrul organizatiei si stimulati dezvoltarea talentului intern.

Oferirea unui astfel de serviciu complex implica activitati desfasurate atat la sediul firmei dumneavoastra, cat si in afara sa.

Contactati-ne

Workshop-uri de masurare a performantei, la cerere

Aceste workshop-uri sunt dedicate sustinerii organizatiilor in demersurile de implementare corespunzatoare a mecanismelor de masurare a performantei. Cele mai dificile aspecte ale acestor demersuri, precum stabilirea obiectivelor, colectarea datelor sau alte nevoi particulare pot fi adresate in cadrul acestor sesiuni.

Beneficii principale
 • Primiti access la cele mai noi exemple de bune practici din domeniul masurarii performantei;
 • Inzestrati managerii cu cele mai potrivite instrumente, pentru a putea incepe un proces de optimizare a sistemului de masurare a performantei;
 • Dezvoltati cunostintele si aptitudinile specialistilor dumneavoastra, pentru a putea masura performanta in mod eficient.

Acest serviciu este oferit la sediul firmei dumneavoastra, sub forma de atelier, in cadrul caruia toate partile interesate conlucreaza pentru a gasi cele mai bune tehnici de optimizare a masurarii performantei.

Contactati-ne